AlbanianBulgarianCroatianEnglishGermanMacedonianSerbianSlovenian

ТМ Штип Оператива – ИЗВЕДБА/НАДЗОР


ЕМО-ТМ Производство – Suspension and fitting equipment


ТМ Штип Услуги – ИНСПЕКЦИСКО ТЕЛО


Следејки ги потребите на клиентите во текот на изминатата година набавивме две специјални машини: 

  1. Машина за филтрирање на трансформаторско масло ZYD-30 од реномираната фирма “NAKIN” со капацитет од 1800л/час со можност за вакумирање и прочистување на сите нечистотии поголеми од 1µ.
  2. ref1

 

 

 

 

          2.  Мерна кола Centrix 1 од реномираната фирма SEBA KMT од Германија . Centrix е централно контролирано тест комбе за тестирање и лоцирање на грешки кај кабловите во  напонските мрежи со нисок и среден напон. Оваа мерна кола содржи контролна единица и ВН  единица. Листата на мерни и тест методи кои се достапни за Centrix се следните :

–          Изолациски тест

–          Тестирање

–          Конверзија на грешка

–          Точно одредување на место на дефект

–          Точно одредување на место на дефект

–          DC тест е одреден до 80kV.

ref2

Со набавка на оваа мерна кола фирмата сега располага со две мерни коли, од кои постарата е со функционална опрема од постар датум.

Во следниот период согласно стратешкиот план за развој и раст на компанијата ќе посветиме повеќе време на едукација на постоечките и новите вработени, ќе се посветиме на иновативност и креативност во работењето, модернизација и обновување на возниот парк и техничките средства. Главно мото во иднина ќе ни биде принципот “Задоволство во работењето” кој кажува : “Ако не си задоволен од работата која ја работиш сигурно нема да бидеш успешен во неа,затоа си пронајди тоа што те исполнува – нова работа”.

 

 

Со почит

 

ДПУТ ТМ ДОО Штип                                                                                                                                    

Управител

Коле Тасев